Prohodul Maicii Domnului cu ocazia hramului Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” – Bicaz Chei 1 – 15 august 2024

În ajunul hramului, la orele serii, s-a slujit slujba Vecerniei. După săvârșirea slujbei de seară, a urmat slujba „Prohodului Maicii Domnului” care este o slujbă de cinstire a adormirii și mutării la viața veșnică a Maicii Domnului, care se cântă în ajunul sărbătorii „Adormirii Maicii Domnului”.

Apoi, preoți și credincioși, am înconjurat Biserica parohială cu Epitaful „Adormirii Maicii Domnului”, ținând în mâini făclii aprinse.

Hramul oricărei biserici te obligă să actualizezi trecutul cu toate ale lui, te obligă să comemorezi pe cei ale căror nume au rămas întipărite în lista ctitorilor şi a ostenitorilor, dar şi pe cei necunoscuţi care după putinţa lor au săvârşit sacrificii pentru fiinţarea lăcaşului. Hramul unei biserici unește trecutul, prezentul şi viitorul și face ca toţi să fie una.

Mulțumim tuturor credincioșilor care au participat la slujbă. Mulțumim părintelui Mihai-Cătălin Ungureanu pentru împreună slujire.

Să o rugăm pe Maica Domnului nostru Iisus Hristos să vegheze asupra noastră ca o Maică iubitoare de fii, să ne dăruiască credință tare, râvnă în împlinirea faptelor credinței spre Slava lui Dumnezeu și a noastră mântuire. Prin mijlocirea Născătoarei de Dumnezeu și a tuturor Sfinților să dobândim mântuirea noastră sufletească și să ne bucurăm împreună în Împărăția cea Cerească.

Preot paroh Adrian-Ștefan Chelaru

sursa:

Parohia Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului – Bicaz Chei I

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate