În cazul în care vă deplasați în zona portului Bicaz, atenție!

Pentru că în județul Neamț sunt anunțate evenimente în spațiul public, prilejuite de Ziua Marinei Române si sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, Inspectoratul de Poliție Județean Neamț a luat măsuri suplimentare pentru siguranța comunității.

Aceștia vor acționa în sistem integrat cu celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din județul Neamț, pentru a interveni în cazul sesizării de situații de urgență. Polițiștii rutieri vor acționa pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor grave și fluidizarea circulației, pe arterele cu valori ridicate de trafic.

În cazul în care vă deplasați în zona portului Bicaz, sau zonele unde se anunță aglomerări de persoane, respectați indicațiile polițiștilor aflați în teren. Conducătorii auto care săvârșesc infracțiuni sau abateri grave la regimul rutier vor fi scoși din trafic de polițiști.

Totodată, polițiștii vor desfășura activități de patrulare în zonele aglomerate, pentru asigurarea unui climat adecvat de ordine şi siguranţă publică pentru cetăţenii prezenţi la evenimentele desfășurate.

Polițiștii vă sfătuiesc să țineți cont de următoarele recomandări: Fiţi atenţi la bunurile dumneavoastră, iar în cazul în care plecați de la domiciliu asigurați-vă locuința! Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale! Respectaţi regimul legal de viteză și adaptaţi permanent viteza, condiţiilor concrete din trafic! Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise! * Începând de astăzi polițiștii rutieri sunt în teren oferind indicații conducătorilor auto și recomandări pentru preîntâmpinarea aglomerației, din zona portului Bicaz. * Tot astăzi polițiștii de transporturi au oferit sfaturi și recomandări copiilor ce desfășurau activități recreative în zona portului, pentru a preveni evenimentele negative negative. Se interzice practicarea oricăror forme de agrement nautic în afara zonelor special amenajate și semnalizate în acest sens! Este interzisă practicarea agrementului nautic sub influența băuturilor alcoolice! Este interzisă utilizarea ambarcațiunilor cu motor și moto-vehiculelor nautice fără a purta vestă de salvare! Se recomandă să nu se înoate în zonele periculoase, neamenajate! Se recomandă celor care nu înoată foarte bine să nu se aventureze în locuri periculoase, nesupravegheate, existând riscul de înec. Nu lăsați copiii nesupravegheați în apropierea lacului Izvorul Muntelui Bicaz! Acesta are maluri abrupte! Înecul poate fi prevenit! Se recomandă să se țină seama de temperatura apei și de condițiile de mediu. În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112! Vacanță plăcută!

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate