Biblioteca Văii Muntelui, un proiect sprijinit de Consiliul Judeţean Neamţ

Biblioteca Văii Muntelui, un proiect sprijinit de Consiliul Judeţean Neamţ.
Echipa de proiect: Virgil Cojocaru, manager; Monica Dieaconu, asistent manager şi Asavei Ion, coordonator cercetare/editare.

Regiunea numită generic Valea Muntelui cuprinde localităţi din zona de munte a judeţului Neamţ, comune rurale şi un oraş mic, Bicazul.
Comunităţile locale, inclusiv minorităţile şi membri acestora vor avea şansa de a‑şi pune în valoare maoştenirea culturală şi de a‑şi consolida identitatea culturală.
Astfel, peste copii, tineri, femei şi adulţi din 10 comunităţi locale, aparţinând inclusiv minorităţilor, de pe Valea Muntelui vor învaţa să îşi spună povestea, să participe la identificarea şi valorificarea patrimoniului cultural local şi să participe activ la dezvoltarea durabilă a propriilor comunităţi.
Azi a avut loc Simpozionul „Biblioteca Văii Muntelui” în comuna Grinţieş unde reprezentaţi de la Dămuc până la Tarcău şi de la Pipirig la Ceahlău până la Borca au poposit în Grinţieş unde au asitat la prezentări ce au vizat valorificarea patrimoniului cultural local şi la un program cultural artistic.
De asemenea, în data de 20 octombrie, în cadrul aceluiaşi proiect a avut loc o întâlnire de lucru la Biblioteca Cheile Bicazului din Bicaz Chei.

Sursa foto: Metodic Gtk Neamţ,Asavei Ion

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate