Sfințirea Bisericii din Bicazu Ardelean de către Mitropolitul Teofan: Un moment de har și rugăciune

0

În ziua de duminică, Părintele Mitropolit Teofan, Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, a oficiat slujba de târnosire a bisericii Parohiei Bicazu Ardelean I, din județul Neamț. Acest moment deosebit a marcat sfințirea unui lăcaș de cult ridicat cu multă credință și dragoste față de Dumnezeu, pus sub ocrotirea Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor. În cadrul slujbei de sfințire, tradiția ortodoxă a fost urmată cu mare rigurozitate.

Biserica a fost binecuvântată prin stropirea cu apă sfințită, simbol al curățirii și al prezenței harului divin, iar zidurile lăcașului au fost unse cu Sfântul și Marele Mir, conferindu-i sfințenie și protecție. Sfânta Masă din Altar, element central al cultului liturgic, a fost pecetluită și împodobită cu veșminte speciale, semnificând încheierea lucrărilor și consacrarea definitivă a lăcașului pentru slujirea lui Dumnezeu. Acest act solemn marchează intrarea bisericii în circuitul liturgic, devenind un loc sfânt de rugăciune și de comuniune cu divinitatea.

După finalizarea slujbei de târnosire, Mitropolitul Teofan a oferit credincioșilor prezenți binecuvântarea specială de a intra și a se închina în Sfântul Altar, o oportunitate rară și profund emoționantă, rezervată de obicei doar în astfel de momente speciale. Atmosfera de la Bicazu Ardelean a fost una de bucurie și recunoștință, credincioșii simțind puternic prezența harului divin și binecuvântarea care s-a revărsat asupra comunității lor prin acest eveniment deosebit.

sursa foto: Tofan Elena

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate