Ciprian Șerban: „Nu vor avea loc creșteri ale taxelor după alegeri!”

Ciprian Șerban, liderul grupului PSD din Camera Deputaților, a răspuns ferm la speculațiile apărute în spațiul public cu privire la posibile creșteri de taxe după alegeri, acuzând dreapta politică de răspândirea unor zvonuri menite să creeze panică nejustificată. Într-o declarație categorică, Șerban a subliniat că PSD nu va susține nicio astfel de inițiativă.

După alegeri, nu vor avea loc creșteri ale taxelor! Din nou, ”zvonerii” și ”răspândacii” de dreapta se grăbesc să creeze panică. Nu, domnilor! Nu vor avea loc creșteri ale taxelor,” a declarat Șerban, reiterând că soluțiile pentru reducerea deficitului bugetar și acoperirea cheltuielilor se află în creșterea economiei, nu în creșterea poverii fiscale pentru cetățeni.

Șerban a subliniat că guvernul condus de Marcel Ciolacu a reușit să obțină investiții record, iar economia este într-o fază de dezvoltare accelerată. În acest context, o creștere a taxelor ar fi un pas înapoi, în special după ce Comisia Europeană a fost de acord cu prelungirea perioadei de ajustare a deficitului sub 3%.

Nimeni nu este nebun să pună frână acestui avânt, prin creșterea taxelor,” a continuat Șerban, făcând referire la economiștii de dreapta, care ar putea susține astfel de măsuri fiscale. În schimb, liderul PSD a fost clar: partidul său se va opune categoric creșterilor de taxe care ar afecta în special categoriile sociale vulnerabile.

Întotdeauna, PSD se va opune măsurilor fiscale care creează inechitate socială,” a punctat Șerban, arătând că orice majorare a TVA-ului ar fi o povară egală pentru toți, indiferent de venituri. O astfel de măsură, în opinia sa, este profund anti-socială și anti-economică, fiind exclusă din planurile PSD.

Mesajul lui Ciprian Șerban vine ca o asigurare pentru cetățenii îngrijorați de posibilele schimbări fiscale și un apel la calm în fața speculațiilor politice.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate